Kristine Thenman tvålfat med Black Clay Licorice

449 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Ge bort ett vackert handgjort tvålfat och en gråsvart organisk tvål.

Fatet är skapat av keramikern Kristine Thenman. Det är unikt i sin form och gjort av lergods. Det ljusgröna fatet kommer garanterat att förgylla badrummet år ut och år in, för att sedan förhoppningsvis gå i arv. Det passar också fint i köket, för att förvara exempelvis vitlök eller andra små råvaror. Fatet är ca 14,5 cm långt och ca 12 cm brett. Det står på små keramikfötter och är ca 3 cm högt.

Tvålen är tillverkad för hand och doftar underbart av anis, fänkål och äkta lakritsrot. Den innehåller mineralrik svart lera med högt järninnehåll. Mineraler som järn kan skydda hudvävnaden från fuktförluster. Lågt mineralinnehåll kan göra huden torr och trött. Denna lertvål rengör huden varsamt. Den tar bort bakterier, miljögifter och sminkrester samtidigt som den berikar huden med essentiella mineraler. Ca 120 gram.


Presentinslagning

Tvålfatet och tvålen paketeras tillsammans på en fin liten träbricka, gjord av poppel och snabbväxande paulowniaträ. Brickan är en present i sig själv och den kan användas till förvaring och prydnad. Presentinslagning görs med FSC-märkt brunt papper och ett juteband. En liten FSC-märkt pappersetikett medföljer också. 


Hållbart företag

Kristine Thenman har som konstnär en gedigen utbildning inom keramik och konsthantverk, med lergodslera som utgångspunkt. Formerna inspireras ofta av naturen och de för tankarna till kottar, blad och knoppar. Ibland samverkar hennes keramik med loppisfyndade broderier.

Tvålen tillverkas av KaliFlower Organics i en liten värmländsk verkstad, för hand i en kallrörd process. Det är den mest skonsamma processen, eftersom den tillverkas utan att extra värme tillförs under själva förtvålningen (saponeringen). På så vis undviker man att de goda egenskaperna från oljor och nyttiga tillsatser försvinner. Ekologisk kokosolja, olivolja, ricinolja och mandelolja utgör basen. Varje tvål skärs upp för hand och får mogna i minst en månad. Tvålen innehåller inte några kemiska färgämnen.