Vita kökshanddukar i ekologiskt linne

380 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Denna hållbara present innehåller två vita kökshanddukar tillverkade i mjukt ekologiskt linne, en hållbar och slitstark naturprodukt. Linnehandduken har smuts- och dammavstötande egenskaper och den innehåller kiseloxid som förhindrar utveckling av bakterier. Linneprodukter behöver inte tvättas lika mycket som andra material, vilket sparar in på antalet tvättar och därmed miljöpåverkan. Tvätta i 40 grader och undvik centrifugering efter tvätt. Sträck istället ut linnet och låt det hängtorka.


Presentinslagning

Handdukarna är inslagna i svart FSC-märkt silkespapper. Presenten omsluts av ett vackert grått bomullsband, certifierat och godkänt enligt GOTS och OEKO-Tex standards och tillverkat på ett ansvarsfullt sätt i Småland. En liten FSC-märkt pappersetikett medföljer också.


Hållbart företag

Handdukarna kommer från LinLiving, ett företag med gotländska rötter som säljer ekologiska och handgjorda linneprodukter. Linblomman odlas och tillverkas på ett ekologiskt, miljövänligt och etiskt korrekt sätt och linet kommer från Litauen, Vitryssland och europeiska delen av Ryssland. Linnet vävs för hand och sys upp i Estland, enligt ÖKO-tex 100. Linneprodukterna har en mer miljövänlig produktion från blomma till färdig produkt jämfört med exempelvis bomullsprodukter.