Uppiggande paket

330 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Denna hållbara present innehåller en energigivande kroppsscrub med doft av kaffe, ett ansiktsserum men nypon och ett värmeljus i bivax. En perfekt gåva till den som behöver piggas upp.

Den organiska kroppsscrubben gör huden mjuk och len. Den originella ingrediensen kaffe innehåller antioxidanter och sägs vara bra för kollagenproduktion. Frankincenseolja, eller olibanum som den heter på svenska, och gurkmeja är andra ingredienser. Båda stöttar hudcellerna. Rå honung och kokosnötsolja är andra naturliga ingredienser. Havre ger en skrubbeffekt och hjälper till att ta bort gamla hudceller.

Ingredienser är glutenfria organisa havregryn, fairtradekaffe, fairtrade brunt socker, oraffinerad kokosnötsolja, rå honung, gurkmeja, eterisk frankincenseolja, eterisk lavendelolja, olja med vitamin E.

Det kan vara bäst att undvika användning på kvällen, om koffeinet bidrar till pigghet. Blöt ansiktet. Massera in scrub med cirkulära rörelser någon minut och skölj med ljummet vatten.

Scrubben förvaras i en 225 ml glasburk med lock, som enkelt kan användas till annat i efterhand. Eller varför inte testa att göra en scrub?

Ansiktsoljan ger känslig och torr hud mer färg och liv. Nyponrosfröolja är ekologisk, vegetabilisk och mycket näringsrik. Den innehåller en stor andel lfalinolensyra (25-35%), som är en nyttig omega 3-fettsyra. Nyponrosfröoljan absorberas lätt av huden. Den är mjukgörande utan att vara fet. Oljan sägs bidra till cellförnyelse och reducera hudskador eller rynkor. Ansiktsoljan levereras i en 10 ml brun glasflaska med svart pipett.

Bivaxljuset är ett litet värmeljus med en återanvändningsbar glaskopp. Bivaxljus är ett fint naturligt alternativ till vanliga stearinljus, giftfritt och utan tillsatser. När bin samlar in nektar och pollinerar växter stärker deras arbete ekosystemet. Till skillnad från stearin- och paraffinljus, som innehåller slaktavfall eller fossila råvaror, är bivaxljus en helt naturlig produkt. 

Bivax innehåller två grundämnen, kol och väte, och bildar vattenånga vid förbränning. Luften förorenas varken vid förbränning eller tillverkning. Istället fungerar ljus av bivax joniserande och renar inomhusluften från damm och partiklar. Bivaxet kommer direkt från bigården och blir över vid honungsproduktion. Det innehåller varken kemikalier, råolja eller palmolja. 


Presentinslagning

Produkterna paketeras i en fin liten träbricka gjord av poppel och snabbväxande paulowniaträ. Brickan är en present i sig själv och den kan användas till förvaring och prydnad. Gåvan är inslagen i rosa FSC-märkt silkespapper och omsluts av ett brunt juteband. En liten FSC-märkt pappersetikett medföljer också.


Hållbara företag

Scrubben kommer från Wyld. Wyld gör handgjorda produkter, med stor omtanke. De använder hållbara material och arbetar för att minimera plast och avfall, i såväl produkterna, paketeringen som i produktionsprocessen. Respekt och tacksamhet inför naturen präglar deras verksamhet. 

Ansiktsoljan är tillverkad av KaliFlower Organics. KaliFlower Organics skapar enkla, naturliga och ekologiska produkter som de själva vill använda. All tillverkning sker i deras verkstad i Värmland.

Ljuset kommer från Svenska bivaxljus, ett samarbete mellan biodlingsföretagen Nydala Bigård på Öland och Agreb i Skåne. De menar att de vill göra världen lite mer hållbar och samtidig erbjuda naturligare sätt att leva. Fler bin betyder fler pollinerade växter och en större mångfald, något som gynnar ekosystemet. Kunder som köper dessa bivaxljus blir bifadder och stödjer svensk biodling.