Väldoftande paket som varar länge

250 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Denna hållbara present varar länge. Tvålen sprider sin härliga citrusdoft vid många tillfällen och likaså det lavendeldoftande ljuset.

Tvålen är handgjord och doftar underbart av citrongräs. Den bygger på grönlera från Frankrike, en lera som innehåller mineralen montmorillonite. Leran är soltorkad och 100% naturlig. Den vackert gröna färgen kommer från järnoxider och växtmaterial som alger och sjögräs. Tvålen passar lite fet hud som behöver rengöras, då grönleran är djuprengörande och sammandragande. Varsamt löser den upp smuts och fett, utan att torka ut huden. Ca 120 gram.

Även doftljuset är handgjort i Sverige. Det tillverkas av naturligt och miljövänligt sojavax, som i sin tur görs av olja från sojabönor, en förnyelsebar och nedbrytbar gröda. Ljuset brinner med en klar och ren låga utan att sota och det sprider en härlig doft. Brinntiden är ca 30 timmar. När ljuset har brunnit upp kan den klassiska burken användas för att förvara saker i. Ljuset består till 100% av sojavax och veken är gjord av oblekt bomull. Måtten är 8 cm x 6,5 cm


Presentinslagning

Produkterna paketeras i en fin liten träbricka gjord av poppel och snabbväxande paulowniaträ. Brickan är en present i sig själv och den kan användas till förvaring och prydnad. Gåvan är inslagen i grönt FSC-märkt silkespapper och omsluts av ett brunt juteband. En liten FSC-märkt pappersetikett medföljer också.


Hållbara företag

Tvålen är tillverkad av KaliFlower Organics i en liten värmländsk verkstad, för hand i en kallrörd process. Det är den mest skonsamma processen, eftersom den tillverkas utan att extra värme tillförs under själva förtvålningen (saponeringen). På så vis undviker man att de goda egenskaperna från oljor och nyttiga tillsatser försvinner. Ekologisk kokosolja, olivolja, ricinolja och mandelolja utgör basen. Varje tvål skärs upp för hand och får mogna i minst en månad. Tvålen innehåller inte några kemiska färgämnen.

Ljuset kommer från LinLiving, ett företag med gotländska rötter som ursprungligen säljer ekologiska och handgjorda linneprodukter. Tillverkaren som de samarbetar med har stort miljöfokus. Inga onödiga kemikalier eller tillsatser förekommer och de producerar efter order för att undvika onödigt lager. De hushåller med råvaror och återvinner avfall på en lokal avfallsanläggning, men produktrester och förpackningar återvinns i största möjliga mån.