Tallsåpa och ekologisk linnehandduk

295 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Denna hållbara present består av en stor flaska tallsåpa och en vit ekologisk linnehandduk. En oväntad present, som sannolikt skapar stor nytta och väldoft i hemmet.

Den gyllengula tallsåpan (500 ml) är ett naturligt allrengöringsmedel, som sprider en härlig doft vid städning. Den här tallsåpan är förtvålad tallolja, kokad i Sverige enligt ett gammalt genuint recept. Talloljan är en restprodukt från pappersbruk och denna tallsåpa är helt fri från konserveringsmedel, parfym och färgämnen. Den är nedbrytbar och ett bra miljöval.

Handduken är tillverkad i mjukt ekologiskt linne, en hållbar och slitstark naturprodukt. Linnehandduken har smuts- och dammavstötande egenskaper och den innehåller kiseloxid som förhindrar utveckling av bakterier. Linneprodukter behöver inte tvättas lika mycket som andra material, vilket sparar in på antalet tvättar och därmed miljöpåverkan. Tvätta i 40 grader och undvik centrifugering efter tvätt. Sträck istället ut linnet och låt det hängtorka.


Presentinslagning

Presenten levereras på "zero-waste-vis" och handduken används som inslagningsmaterial. Paketeringen är inspirerad av en japansk inslagningsmetod med furoshikiduk. 


Hållbart företag

Tallsåpan kommer från det svenska företaget JUST WOOD, ett bolag som främst designar, tillverkar och säljer produkter i trä. JUST WOOD drivs av Stina Gunnarsson, som beskriver sig själv som kreativ ingenjör, formgivare och tränörd, med en civilingenjörsexamen i maskinteknik med inriktning mot ergonomi och design och specialisering i träteknik. Hennes intresse för trä började redan i lågstadiet, mycket tack vare en uppmuntrande slöjdlärare.

Handduken kommer från LinLiving, ett företag med gotländska rötter som säljer ekologiska och handgjorda linneprodukter. Linblomman odlas och tillverkas på ett ekologiskt, miljövänligt och etiskt korrekt sätt och linet kommer från Litauen, Vitryssland och europeiska delen av Ryssland. Linnet vävs för hand och sys upp i Estland, enligt ÖKO-tex 100. Linneprodukterna har en mer miljövänlig produktion från blomma till färdig produkt jämfört med exempelvis bomullsprodukter.