Paket till någon du gillar

299 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Detta hållbara paket visar omtanke inför mottagaren. Det innehåller en lakritsdoftande tvål, ett härligt ansiktsserum och ett värmeljus av bivax.

Den handgjorda tvålen doftar underbart av anis, fänkål och äkta lakritsrot och innehåller mineralrik svarta lera med högt järninnehåll. Mineraler som järn kan skydda hudvävnaden från fuktförluster. Lågt mineralinnehåll kan göra huden torr och trött. Denna lertvål rengör huden varsamt. Den tar bort bakterier, miljögifter och sminkrester samtidigt som den berikar huden med essentiella mineraler. Ca 120 gram.

Ansiktsoljan ger känslig och torr hud mer färg och liv. Nyponrosfröolja är ekologisk, vegetabilisk och mycket näringsrik. Den innehåller en stor andel lfalinolensyra (25-35%), som är en nyttig omega 3-fettsyra. Nyponrosfröoljan absorberas lätt av huden. Den är mjukgörande utan att vara fet. Oljan sägs bidra till cellförnyelse och reducera hudskador eller rynkor. Ansiktsoljan levereras i en 10 ml brun glasflaska med svart pipett.

Bivaxljuset är ett värmeljus med en återanvändningsbara glaskopp. Bivaxljus är ett fint naturligt alternativ till vanliga stearinljus, giftfritt och utan tillsatser. När bin samlar in nektar och pollinerar växter stärker deras arbete ekosystemet. Till skillnad från stearin- och paraffinljus, som innehåller slaktavfall eller fossila råvaror, är bivaxljus en helt naturlig produkt. 

Bivax innehåller två grundämnen, kol och väte, och bildar vattenånga vid förbränning. Luften förorenas varken vid förbränning eller tillverkning. Istället fungerar ljus av bivax joniserande och renar inomhusluften från damm och partiklar. Bivaxet kommer direkt från bigården och blir över vid honungsproduktion. Det innehåller varken kemikalier, råolja eller palmolja. 


Presentinslagning

Produkterna paketeras i en fin liten träbricka gjord av poppel och snabbväxande paulowniaträ. Brickan är en present i sig själv och den kan användas till förvaring och prydnad. Gåvan är inslagen i svart FSC-märkt silkespapper och omsluts av ett brunt juteband. En liten FSC-märkt pappersetikett medföljer också.


Hållbara företag

Tvålen är tillverkad av KaliFlower Organics i en liten värmländsk verkstad, för hand i en kallrörd process. Det är den mest skonsamma processen, eftersom den tillverkas utan att extra värme tillförs under själva förtvålningen (saponeringen). På så vis undviker man att de goda egenskaperna från oljor och nyttiga tillsatser försvinner. Ekologisk kokosolja, olivolja, ricinolja och mandelolja utgör basen. Varje tvål skärs upp för hand och får mogna i minst en månad. Tvålen innehåller inte några kemiska färgämnen.

Ansiktsoljan tillverkas av KaliFlower Organics. De skapar enkla, naturliga och ekologiska produkter som de själva vill använda. All tillverkning sker i deras verkstad i Värmland.

Ljuset kommer från Svenska bivaxljus, ett samarbete mellan biodlingsföretagen Nydala Bigård på Öland och Agreb i Skåne. De menar att de vill göra världen lite mer hållbar och samtidig erbjuda naturligare sätt att leva. Fler bin betyder fler pollinerade växter och en större mångfald, något som gynnar ekosystemet. Kunder som köper dessa bivaxljus blir bifadder och stödjer svensk biodling.