Kropps- och ansiktsscrub med havre och kaffe, med linnehandduk

284 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Hållbar present

I detta paket ingår en organisk kropps- och ansiktsscrub och en vit liten handduk i ekologiskt linne. 

Denna scrub är en annorlunda present som förmodligen får mottagaren att höja på ögonbrynen. Det kommer att visa sig att det är riktigt skön 100% organisk scrub, med en ovanlig doft av kaffe. Den lämnar efter sig en mjuk och len hud.

Kaffe innehåller antioxidanter och sägs vara bra för kollagenproduktion. Frankincenseolja, eller olibanum som den heter på svenska, och gurkmeja är andra ingredienser. Båda stöttar hudcellerna. Rå honung och kokosnötsolja är andra naturliga ingredienser. Havre ger en skrubbeffekt och hjälper till att ta bort gamla hudceller.

Det kan vara bäst att undvika användning på kvällen, om koffeinet bidrar till pigghet.

Blöt ansiktet. Massera in scrub med cirkulära rörelser någon minut och skölj med ljummet vatten.

Denna scrub förvaras i en 225 ml glasburk med lock, som enkelt kan användas till annat i efterhand. Eller varför inte testa att göra en scrub?

Ingredienser är glutenfria organisa havregryn, fairtradekaffe, fairtrade brunt socker, oraffinerad kokosnötsolja, rå honung, gurkmeja, eterisk frankincenseolja, eterisk lavendelolja, olja med vitamin E.

Den lilla handduken i 100% ekologiskt linnetyg har en specialvävd och våfflad struktur, som ger en skön och lätt peelande känsla mot exempelvis ansiktet. Handduken torkar snabbt och kan tvättas om och om igen. 30 x 30 cm. Linneprodukter har en extremt lång hållbarhet och de kan hålla i generationer om de sköts väl. 


Presentinslagning

I Japan slår de ofta in presenter i tyg, furoshiki, som kan användas om och om igen. Det är en hållbar presentinslagning, väl värd att inspireras av. Därför slår vi helt enkelt in denna scrub i handduken som du också ger bort. En liten FSC-märkt pappersetikett medföljer också.


Hållbart företag

Denna scrub kommer från Wyld. Wyld gör handgjorda produkter, med stor omtanke. De använder hållbara material och arbetar för att minimera plast och avfall, i såväl produkterna, paketeringen som i produktionsprocessen. Respekt och tacksamhet inför naturen präglar deras verksamhet. 

Handduken kommer från LinLiving, ett företag med gotländska rötter som säljer ekologiska och handgjorda linneprodukter. Linblomman odlas och tillverkas på ett ekologiskt, miljövänligt och etiskt korrekt sätt och linet kommer från Litauen, Vitryssland och europeiska delen av Ryssland. Linnet vävs för hand och sys upp i Estland, enligt ÖKO-tex 100. Linneprodukterna har en mer miljövänlig produktion från blomma till färdig produkt jämfört med exempelvis bomullsprodukter.