Handgjort, giftfritt lavendelljus i tygpåse

210 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Hållbar present

Detta väldoftande ljus är handgjort i Sverige. Det tillverkas av naturligt och miljövänligt sojavax, som i sin tur görs av olja från sojabönor, en förnyelsebar och nedbrytbar gröda. Ljuset brinner med en klar och ren låga utan att sota och det sprider en härlig doft.

Brinntiden är ca 30 timmar. När ljuset har brunnit upp kan den klassiska burken användas för att förvara saker i. Ljuset består till 100% av sojavax och veken är gjord av oblekt bomull. Måtten är 8 cm x 6,5 cm


Presentinslagning

Ljuset levereras i en vacker tygpåse, tillverkad av återbrukat tyg. Påsen kan användas om och om igen för att paketera andra presenter, eller för att förvara andra ting. Man kan säga att påsen är en present i sig.


Hållbart företag

Ljuset kommer från LinLiving, ett företag med gotländska rötter som ursprungligen säljer ekologiska och handgjorda linneprodukter. Tillverkaren som de samarbetar med har stort miljöfokus. Inga onödiga kemikalier eller tillsatser förekommer och de producerar efter order för att undvika onödigt lager. De hushåller med råvaror och återvinner avfall på en lokal avfallsanläggning, men produktrester och förpackningar återvinns i största möjliga mån.

Tygpåsen tillverkas av Sytt på nytt, en liten syateljé i Härnösand med inriktning på klädvård och återbruksdesign. Miljömedvetenhet och kvalitet är viktiga ledord.