Handgjord organisk tvål Green Clay Lemongrass och handduk

229 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Hållbar present

I detta paket ingår en handgjord organisk tvål och en vit handduk i ekologiskt linne. 

Den handgjorda tvålen doftar underbart av citrongräs. Den bygger på grönlera från Frankrike, en lera som innehåller mineralen montmorillonite. Leran är soltorkad och 100% naturlig. Den vackert gröna färgen kommer från järnoxider och växtmaterial som alger och sjögräs. Tvålen passar lite fet hud som behöver rengöras, då grönleran är djuprengörande och sammandragande. Varsamt löser den upp smuts och fett, utan att torka ut huden. Ca 120 gram.

Den lilla handduken i 100% ekologiskt linnetyg har en specialvävd och våfflad struktur, som ger en skön och lätt peelande känsla mot exempelvis ansiktet. Handduken torkar snabbt och kan tvättas om och om igen. 30 x 30 cm. Linneprodukter har en extremt lång hållbarhet och de kan hålla i generationer om de sköts väl. 


Presentinslagning

I Japan slår de ofta in presenter i tyg, furoshiki, som kan användas om och om igen. Det är en hållbar presentinslagning, väl värd att inspireras av. Därför slår vi helt enkelt in tvålen i handduken som du också ger bort. En liten FSC-märkt pappersetikett medföljer också.


Hållbara företag

Tvålen tillverkas av KaliFlower Organics i en liten värmländsk verkstad, för hand i en kallrörd process. Det är den mest skonsamma processen, eftersom den tillverkas utan att extra värme tillförs under själva förtvålningen (saponeringen). På så vis undviker man att de goda egenskaperna från oljor och nyttiga tillsatser försvinner. Ekologisk kokosolja, olivolja, ricinolja och mandelolja utgör basen. Varje tvål skärs upp för hand och får mogna i minst en månad. Tvålen innehåller inte några kemiska färgämnen.

Handduken kommer från LinLiving, ett företag med gotländska rötter som säljer ekologiska och handgjorda linneprodukter. Linblomman odlas och tillverkas på ett ekologiskt, miljövänligt och etiskt korrekt sätt och linet kommer från Litauen, Vitryssland och europeiska delen av Ryssland. Linnet vävs för hand och sys upp i Estland, enligt ÖKO-tex 100. Linneprodukterna har en mer miljövänlig produktion från blomma till färdig produkt jämfört med exempelvis bomullsprodukter.