Handgjord organisk tvål, Black Clay Licorice och handduk

229 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Hållbar present

I detta paket ingår en handgjord organisk tvål och en vit handduk i ekologiskt linne. 

Den handgjorda tvålen doftar underbart av anis, fänkål och äkta lakritsrot och innehåller mineralrik svarta lera med högt järninnehåll. Mineraler som järn kan skydda hudvävnaden från fuktförluster. Lågt mineralinnehåll kan göra huden torr och trött. Denna lertvål rengör huden varsamt. Den tar bort bakterier, miljögifter och sminkrester samtidigt som den berikar huden med essentiella mineraler. Ca 120 gram.

Den lilla vita handduken i 100% ekologiskt linnetyg har en specialvävd och våfflad struktur, som ger en skön och lätt peelande känsla mot exempelvis ansiktet. Handduken torkar snabbt och kan tvättas om och om igen. 30 x 30 cm. Linneprodukter har en extremt lång hållbarhet och de kan hålla i generationer om de sköts väl. 


Presentinslagning

I Japan slår de ofta in presenter i tyg, furoshiki, som kan användas om och om igen. Det är en hållbar presentinslagning, väl värd att inspireras av. Därför slår vi helt enkelt in tvålen i handduken som du också ger bort. En liten FSC-märkt pappersetikett medföljer också.


Hållbara företag

Tvålen tillverkas av KaliFlower Organics i en liten värmländsk verkstad, för hand i en kallrörd process. Det är den mest skonsamma processen, eftersom den tillverkas utan att extra värme tillförs under själva förtvålningen (saponeringen). På så vis undviker man att de goda egenskaperna från oljor och nyttiga tillsatser försvinner. Ekologisk kokosolja, olivolja, ricinolja och mandelolja utgör basen. Varje tvål skärs upp för hand och får mogna i minst en månad. Tvålen innehåller inte några kemiska färgämnen.

Handduken kommer från LinLiving, ett företag med gotländska rötter som säljer ekologiska och handgjorda linneprodukter. Linblomman odlas och tillverkas på ett ekologiskt, miljövänligt och etiskt korrekt sätt och linet kommer från Litauen, Vitryssland och europeiska delen av Ryssland. Linnet vävs för hand och sys upp i Estland, enligt ÖKO-tex 100. Linneprodukterna har en mer miljövänlig produktion från blomma till färdig produkt jämfört med exempelvis bomullsprodukter.