Vackra praliner med ekologisk choklad

180 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Ge bort en hållbar present i form av vackra handgjorda praliner med ekologisk choklad och närproducerade ingredienser. Chokladpralinerna kommer garanterat skapa glädje hos mottagaren. 

Pralinasken består av tio praliner, två av varje smak:

- Arrak (gråvit)
- Citron och vanilj (röd)
- Fänkål och honung (brun)
- Mango (gul)
- Havtorn och vanilj (orange)

Pralinerna är helt fria från nötter. 


Presentinslagning

Pralinerna levereras i en stabil papperskartong, som i sin tur är inslagen i gråsvart FSC-märkt silkespapper och omsluten av jutesnöre. Ingen tejp behövs. En liten FSC-märkt pappersetikett medföljer också. 

 

Hållbart företag

Pralinerna är skapade för hand av Alexander Haglund, som driver Catering Gourmet i Malmö. Att vara klimatsmart är en självklar ledstjärna i Alexanders matlagning och pralintillverkning. Exempelvis i hans val av råvaror, då han framför allt väljer närproducerade ingredienser och smaksättning efter säsong. Som kock har han lång erfarenhet från olika restauranger, bland annat från Fiskekrogen och Sjöbaren i Haga samt andra restauranger såväl i Sverige, som i Frankrike och på Korsika. Han är medlem i regionslaget Culinary Team West of Sweden och 2016 tog laget hem silvermedaljen i Culinary Olympics 2016. 

Den ekologiska chokladen kommer från Malmö Chokladfabrik och är fairtrade. Alexander har valt dem därför att de handlar med små producenter och köper hela partier, så att alla får sin del av kakan.