Handgjorda ekologiska chokladkakor

I lager.
138 kr
110 kr

Denna hållbara present består av två handgjorda ekologiska chokladkakor.

Den ena chokladkakan, Hint of mint, består av mörk (70%) och vit choklad (38%) samt pepparmint och torkad mynta (ingredienser: kakaomassa, rårörsocker, kakaosmör, helmjölkspulver, eterisk pepparmintolja, torkad pepparmynta).

Den andra chokladkakan, Happy in a blink, består av mjölkchoklad (41%) och är beströdd med blåbär och pistagenötter (ingredienser: kakaomassa, rårörsocker, helmjölkspulver, kakaosmör, blåbär, pistagenötter).

Kan innehålla spår av nötter och soja.

Varje chokladkaka väger 80 gram.


Presentinslagning

Denna hållbara present är inslagen i grönt FSC-märkt silkespapper och ett vackert grått bomullsband, som är certifierat och godkänt enligt GOTS och OEKO-Tex standards och tillverkat på ett ansvarsfullt sätt i Småland. En liten FSC-märkt pappersetikett medföljer också. 

Själva chokladen är förpackad i ett specialbeställt plastliknande material som kallas Natureflex. Det är växtbaserat och komposterbart och kan läggas i hushållskomposten


Hållbart företag

Van Ufford är en liten chokladfabrik i skånska Ystad. De tänker hållbart i alla delar av sitt arbete och har valt att certifiera sig. De väljer ekologiska råvaror, så miljövänliga förpackningar som möjligt och underleverantörer som tar socialt ansvar.