Handgjord organisk tvål i tygpåse

159 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Hållbar present

Denna handgjorda tvål doftar underbart av citrongräs. Den bygger på grönlera från Frankrike, en lera som innehåller mineralen montmorillonite. Leran är soltorkad och 100% naturlig. Den vackert gröna färgen kommer från järnoxider och växtmaterial som alger och sjögräs. Tvålen passar lite fet hud som behöver rengöras, då grönleran är djuprengörande och sammandragande. Varsamt löser den upp smuts och fett, utan att torka ut huden. Ca 120 gram.


Presentinslagning

Tvålen levereras i en vacker tygpåse, tillverkad av återbrukat tyg. Påsen kan användas om och om igen för att paketera andra presenter, eller för att förvara andra ting. Man kan säga att påsen är en present i sig.


Hållbart företag

Tvålen tillverkas av KaliFlower Organics i en liten värmländsk verkstad, för hand i en kallrörd process. Det är den mest skonsamma processen, eftersom den tillverkas utan att extra värme tillförs under själva förtvålningen (saponeringen). På så vis undviker man att de goda egenskaperna från oljor och nyttiga tillsatser försvinner. Ekologisk kokosolja, olivolja, ricinolja och mandelolja utgör basen. Varje tvål skärs upp för hand och får mogna i minst en månad. Tvålen innehåller inte några kemiska färgämnen.

Tygpåsen tillverkas av Sytt på nytt, en liten syateljé i Härnösand med inriktning på klädvård och återbruksdesign. Miljömedvetenhet och kvalitet är viktiga ledord.