Ekologisk svart tvål

125 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Denna hållbara present är en vacker och spännande svart tvål. Tvålen är handgjord och ekologisk. Den innehåller svart träkol, en djuprengörande ingrediens. Tvålen är parfymfri och ger ett milt härligt lödder. 

Ingredienser är ekologisk olivolja och ricinolja, ekologiskt kokosfett och kakaosmör samt vatten, natriumhydroxid och aktivt kol.

Den svarta tvålen väger ca 100 g och är ca 9 x 6 x 2 cm. 

Tvålen innehåller inte några konserveringsmedel. Undvik att låta den ligga i vatten, så håller den sig fräsch. Förvara oanvända tvålar mörkt och svalt.  


Presentinslagning

Denna hållbara present levereras i en liten kartong, inslagen i gråsvart FSC-märkt silkespapper och omsluten av jutesnöre. Ingen tejp behövs. En liten FSC-märkt pappersetikett medföljer också. 

 

Hållbart företag

Tvålen har designats av det svenska företaget JUST WOOD, ett bolag som främst designar, tillverkar och säljer produkter i trä. Tillverkning av tvålen sker för hand hos Nioma i Linköping. JUST WOOD drivs av Stina Gunnarsson, som beskriver sig själv som kreativ ingenjör, formgivare och tränörd, med en civilingenjörsexamen i maskinteknik med inriktning mot ergonomi och design och specialisering i träteknik. Hennes intresse för trä började redan i lågstadiet, mycket tack vare en uppmuntrande slöjdlärare.