Handgjord organisk tvål, Green Clay Lemongrass

99 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Hållbar present

Denna handgjorda tvål doftar underbart av citrongräs. Den bygger på grönlera från Frankrike, en lera som innehåller mineralen montmorillonite. Leran är soltorkad och 100% naturlig. Den vackert gröna färgen kommer från järnoxider och växtmaterial som alger och sjögräs. Tvålen passar lite fet hud som behöver rengöras, då grönleran är djuprengörande och sammandragande. Varsamt löser den upp smuts och fett, utan att torka ut huden. Ca 120 gram.


Presentinslagning

Du får tvålen inslagen i vitt FSC-märkt silkespapper. Denna hållbara present omsluts av ett vackert gult bomullsband, certifierat och godkänt enligt GOTS och OEKO-Tex standards och tillverkat på ett ansvarsfullt sätt i Småland. En liten FSC-märkt pappersetikett medföljer också.


Hållbart företag

Tvålen tillverkas av KaliFlower Organics i en liten värmländsk verkstad, för hand i en kallrörd process. Det är den mest skonsamma processen, eftersom den tillverkas utan att extra värme tillförs under själva förtvålningen (saponeringen). På så vis undviker man att de goda egenskaperna från oljor och nyttiga tillsatser försvinner. Ekologisk kokosolja, olivolja, ricinolja och mandelolja utgör basen. Varje tvål skärs upp för hand och får mogna i minst en månad. Tvålen innehåller inte några kemiska färgämnen.