Handgjord organisk tvål Black Clay Licorice

99 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Hållbar present

Denna handgjorda tvål doftar underbart av anis, fänkål och äkta lakritsrot och innehåller mineralrik svarta lera med högt järninnehåll. Mineraler som järn kan skydda hudvävnaden från fuktförluster. Lågt mineralinnehåll kan göra huden torr och trött. Denna lertvål rengör huden varsamt. Den tar bort bakterier, miljögifter och sminkrester samtidigt som den berikar huden med essentiella mineraler. Ca 120 gram.


Presentinslagning

Du får tvålen inslagen i gråsvart FSC-märkt silkespapper. Denna hållbara present omsluts av ett vackert grått bomullsband, certifierat och godkänt enligt GOTS och OEKO-Tex standards och tillverkat på ett ansvarsfullt sätt i Småland. En liten FSC-märkt pappersetikett medföljer också.


Hållbart företag

Tvålen tillverkas av KaliFlower Organics i en liten värmländsk verkstad, för hand i en kallrörd process. Det är den mest skonsamma processen, eftersom den tillverkas utan att extra värme tillförs under själva förtvålningen (saponeringen). På så vis undviker man att de goda egenskaperna från oljor och nyttiga tillsatser försvinner. Ekologisk kokosolja, olivolja, ricinolja och mandelolja utgör basen. Varje tvål skärs upp för hand och får mogna i minst en månad. Tvålen innehåller inte några kemiska färgämnen.