Testa att slå in presenter på nytt sätt

Testa att slå in presenter på nytt sätt

Vill du ha tips på presentinslagning utan cellofan, slit-och-släng-papper och plastiga presentband?

Tänk om man skulle kunna slå in paket, utan att använda onödigt material eller genom att använda saker som återbrukbara. Här kommer några idéer.Använd gamla teckningar. Allt för ofta är lådorna fulla av teckningar och målningar, som du inte har haft hjärta att slänga. Kanske kan du undvara några av dem och använda som presentpapper? Gåvan blir plötsligt mycket mer personlig.
Slå in din present i en användbar bivaxduk. Då blir inslagningsmaterialet en del av själva presenten. Bivaxduken kan sedan användas istället för plastfolie vid exempelvis matförvaring, om och om igenPå liknande sätt kan du slå in presenten i en handduk, exempelvis som här en ansiktshandduk i ekologiskt linne.
Så här kan det se ut när du slår in två kronljus i en handduk. Lägg ljusen åt var sitt håll mitt på handduken, rulla och vik på mitten så att ljusen hamnar på var sin sida. Fäst med ett band.


Om du har tillgång till en tygpåse, kan du ju stoppa presenten i den. Den här fina påsen är skapad av Sytt på Nytt av återbrukat tyg.


Care of Eco´s presenter är alltid inslagna med eftertanke. Här finns några exempel.


Kropps- och ansiktsscrub inslagen i handduk

Handgjord organisk tvål i tygpåse