Presenter i trä

Presenter i trä

Trä är ett fantastiskt material. Så vackert, formbart, naturligt och dessutom möjligt att omforma på olika sätt. En möbel kan bli ett bord, som kan bli en ljusstake, som kan bli ett smycke.

Trä är också hållbart, på så vis att du kan använda ting av trä år ut och år in. Föränderligt genom putsning och färgning.

Hos Care of Eco finns några handplockade produkter, som passar fint som presenter. Vi har valt att samarbeta med Just Wood, som helt och hållet fokuserar på design och utveckling av trärelaterade produkter. Företaget drivs av Stina Gunnarsson, som beskriver sig själv som kreativ ingenjör, formgivare och tränörd, med en civilingenjörsexamen i maskinteknik med inriktning mot ergonomi och design och specialisering i träteknik. Hennes intresse för trä började redan i lågstadiet, mycket tack vare en uppmuntrande slöjdlärare.

Ett annat samarbetsföretag är Wyld. De gör handgjorda produkter, med stor omtanke. De använder hållbara material och arbetar för att minimera plast och avfall, i såväl produkterna, paketeringen som i produktionsprocessen. Respekt och tacksamhet inför naturen präglar deras verksamhet. 


Slipad ring i eneträ från Just Wood
Laserskurna örhängen från Just Wood


Ljusstakar i björk från Wyld
Glasunderlägg i björk från Wyld