Fast eller flytande tvål?

Fast eller flytande tvål?

En vacker, väldoftande tvål är den perfekta lilla hållbara presenten. Tvålen kommer garanterat till användning. Om tvålen dessutom är handgjord och innehåller ekologiska ingredienser, så känns gåvan extra omtänksam. Att välja en fast tvål, jämfört med en flytande, har många fördelar.


  • En fast tvål är dryg och varar länge. Det viktiga är att ha ett bra tvålfat, exempelvis med hål, så att tvålen hinner torka mellan användningarna och inte samlar bakterier via vattnet.


  • Till skillnad från flytande tvål, behöver inte den fasta tvålen någon förpackning. Vi slipper produktion och återvinning av förpackningsmaterial.


  • Eftersom den fasta tvålen är koncentrerad, utan stor mängd vätska, så är både volymen och vikten mindre. Det är ju positivt ur transportsynpunkt.


  • I Sverige finns många små hantverkare som tillverkar tvålar för hand. Visst känns det fint att gynna lokala småskaliga producenter och undvika långväga transportsträckor via import!


  • Om man väljer en handgjord, organisk tvål med ekologiska ingredienser är det dessutom enklare att ha koll på innehållet. Det känns helt enkelt bra att använda tvål med välgörande oljor och ett naturligt innehåll.


  • Den fasta tvålens utseende är ett extra plus. Det finns så många vackra tvålar!


Hos Care of Eco hittar du flera olika varianter, tillverkade med stor omsorg!


Ekologisk svart tvål med kol
Green Clay Lemongrass
Green Clay Lemongrass inslagen i linnehandduk


Green Clay Lemongrass i återbrukad linnepåse

Tvål Black Clay Licorice inslagen i linnehandduk
Tvål Black Clay Licorice